Grill- och picknickplatser

Vad sägs om att ge sig ut till en naturskön plats och äta något riktigt gott, som en grillad korv och ett pinnbröd tillsammans med en kopp kaffe eller varm choklad? Här är kommunens bästa grill- och picknickplatser.

En person grillar över öppen eld ute i naturen.

Hökafältet

Hökafältet i norra Mellbystrand är ett för Halland och hela landet värdefullt sanddynsområde med såväl öppna dynområden som våtmarker och trädklädda sandmiljöer på ca 400 hektar. Reservatet bjuder på härliga vandringar över öppna sanddyner och genom sluten tallskog. I reservatet tar du del av ett rikt växt- och djurliv som präglas av den sandiga miljön. Här finns grillhus, bänkbord, toaletter och soptunnor.

Karta över Hökafältet. Länk till annan webbplats.

Osbecks bokskogar

Osbecks bokskogar ligger på Hallandsåsens nordsluttning och omfattar ca 270 hektar. Skogarna har gamla anor och tillhör några av landets mest värdefulla lövskogsområden. Här upplever du porlande skogsbäckar, källsprång och sumpskogar. Här finns grillplatser, bänkbord och toaletter.

Karta över Osbecks bokskogar. Länk till annan webbplats.

Björsjön

Björsjön intill naturreservatet Mästocka Ljunghed är en vackert belägen, barnvänlig sjö med sandstrand. Den ligger vid vägen mitt emellan Knäred och Halmstad. Parkering hittar du cirka 200 meter ifrån sjön. Här finns grillplatser, bänkbord, toalett och soptunnor.

Karta över Björsjö. Länk till annan webbplats.

Grillning vid Glänninge sjö i Laholm. Foto: Anders Andersson.

Glänninge sjö

Glänninge sjö är en välbesökt badsjö med sandstrand och hopptorn som är belägen i de centrala delarna av Laholm. Sjön har en särskild avskärmad badplats för de mindre barnen, och alldeles intill finns en parkering. Här finns grillplatser, bänkbord, toaletter och soptunnor.

Karta över Glänninge sjö. Länk till annan webbplats.

Hjörneredssjöarna

Hjörneredssjöarna är ett konstgjort sjösystem som bildades när Lagan dämdes upp vid Skogaby och försatte byn Hjörnered under vatten. Hjörneredssjöarna sträcker sig från Knäred till Skogaby och är i dag känt för sitt natursköna friluftsliv. Hit kommer du för att fiska, vandra, bada, paddla kanot och tälta. I området finns grillplatser, bänkar, toaletter och soptunnor.

Karta över Hjörneredssjöarna. Länk till annan webbplats.

Kvarnfallet i Knäred

Det brusande Kvarnfallet i Knäred är en naturskön plats där du kan fika, grilla, bada eller bara sitta och beundra Krokåns flöde förbi den drygt 400 år gamla prästgårdskvarnen. I närheten hittar du en stor parkering. Gå över bron vid parkeringen för att nå den stora grillplatsen som ligger nere vid ån, mittemot kvarnen. Här finns grillplats, bänkbord, toaletter och soptunnor.

Karta över Kvarnfallet i Knäred. Länk till annan webbplats.

Kvarnfallet i Knäred vid den drygt 400 år gamla prästgårdskvarnen.

Örelids gravfält

Bakom Tjärby kyrka avtecknar sig Örelids gravfält mot horisonten, beläget på en strandvall från slutskedet av istiden. På platsen finns 36 resta stenar och 4 högar från bronsåldern. Uppe på strandvallen har du en härlig utsikt över Tjärbyområdet. Här finns också en grillplats.

Karta över Örelids gravfält. Länk till annan webbplats.

Naturstigen i Ränneslöv

Naturstigen bjuder på vackra omgivningar längs med Smedjeån, och här finns det mysiga fika- och grillplatser. Den delen av leden som tar dig fram till grillhus och bänkbord är tillgänglighetsanpassad. Vid sanka partier ligger spångar så att du lättare tar dig fram längs stigen. Här finns grillhus och bänkbord.

Karta över Naturstigen i Ränneslöv. Länk till annan webbplats.

Karsefors

Karsefors naturreservat bjuder på många fina naturupplevelser. Längs med Lagans gamla åfåra hittar du både ädellövskogar och betesmarker. På våren täcker blommande vitsippor marken du går på, och på sommaren kan du njuta av trädens skira grönska. Karsefors är lättåtkomligt med bil och det finns parkeringsmöjligheter intill kraftstationen. I området finns bänkbord.

Karta över Karsefors. Länk till annan webbplats.

Oxhultasjön

På en udde i Oxhultasjön ligger resterna av den gamla sätesgården Sjöboholm som har rötter i medeltiden. Omkring 1840 övergavs gården, och nu finns bara ruinerna kvar på två holmar med varsin vallgrav mot landsidan. Platsen vårdas väl och är mycket vacker. Här är det lätt att hitta fina ställen att breda ut fikafilten på. Här finns också bänkbord.

Karta över Oxhultasjön. Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad: